Aptitud

Peter Qwärnström

Vetgirig och nyfiken .Net utvecklare som gillar folk, skärgården och nypistade backar. Gift. Har två döttrar plus en lurvig katt.

Aptituddagen

Aptituddagen är en arbetsdag i månaden när vi lämnar våra kunduppdrag och ses i butiken och gör saker tillsammans. För att det är kul och för att bli inspirerade. Vi testar nya ramverk, bygger saker, läser, diskuterar och ventilerar.

Vi börjar dagen med att sätta agendan och kolla av vilka projekt som är igång och vad det finns för roliga idéer som behöver realiseras.

Hemkomna från en maxad konferens där vi lyckades klämma in karneval i Venedig, skidåkning i Dolomiterna, cykling i proseccodistrikt, bo på slott och såklart äta och dricka massa gott 👌#konfabyaptitud

Anders Löwenborg

Pappa, seglare, informationsjunkie. Gillar snö. Passion för, och inspirerad av människor. Grundare och glad kollega. Jobbar bl a med rekrytering - ring mig om du är nyfiken!

Roligare

Vi gillar att umgås med varandra. Att få skratta och bli inspirerade och utmanade. Därför lägger vi mycket tid och pengar på konferenser och vår Aptituddag.

Vi åker på tre konferenser om året med fokus på inspiration och utveckling. En av dom är alltid en konferens i närområdet där vi passar på att lära känna varandra bättre, att syna oss själva och se vart vi är på väg och vad vi ska fokusera på.

För oss är konferenser arbetstid och därför åker vi på arbetstid.

Mathem @Aptitud, hack day, aurora🎉🙏🏻

Thomas Granbacka

Javautvecklare som älskar enkla och vackra lösningar. Gift. Två döttrar. Passionerad fotograf. Har en egen gokart. Har spelat blockflöjt och altsaxofon.

Gladare

Vi som är Aptitud har sökt oss hit för vi vill ha vänner istället för kollegor. För att vi är nyfikna, glada och skrattar mycket och för att vi är trygga i våra konsultroller. För att vi är seriösa utan att ta oss själva på för stort allvar.

För att vi gillar att hela tiden inspireras och utvecklas. Och för att vi tycker det är våldsamt skönt att slippa byråkratin och administrationen som följer med en hierarkisk bolagsstruktur.

House with pool by aptitud #aptikonfa

Joakim Wågström

Lycklig och trött småbarnspappa. Utvecklare inom .NET och webb som anser att den bästa koden är den som inte behöver skrivas. Sportintresserad och glad i musik. Nördar gärna ner sig i ett brädspel eller två.

Enklare

Det ska vara enkelt att vara konsult och vår organisation liknar mer ett nätverk av vänner att rådfråga, bolla idéer och ha roligt med. Vi som är Aptitud har en huvudsaklig uppgift – att se till att alla här är glada och har roligt på jobbet.

Det finns en uppfattning om att konsulter ska vara hos kunder 40h per vecka och sen vara beredda att bistå det egna bolaget med minst 10 timmar till i veckan. Och visst, det finns bolag som gör så men det är inte vi. Vi räknar inte timmar. Vår tidrapportering är näst intill obefintlig. Vi har ingen komptid att hålla reda på. Bolagsmöten och konferenser sker på arbetstid och vi har inga extra arbetsuppgifter som vi förväntas göra utanför ordinarie arbetstid. Vi vill ju lägga vår energi på roliga uppdrag ute hos kunder.

Vi värderar vår transparens enormt mycket. Vi litar på varandra, har inget att dölja och därför inget behov av kontroll. Så vi har inga chefer och alla har samma lönemodell.

Enkelhet genom tillit och transparens

Magnus Crafoord

Energifull och nyfiken utvecklare som drivs av enkelthet och one-liners. Nördar gärna ner sig i datorspel/brädspel och missar inget Formel 1 race. Årets höjdpunkt blir ofta en skidresa och stor del av semestern spenderas ofta med en hammare i handen.

Låt oss presentera Aptituds kontorshundar 😁 Nemo, en liten glad Havapoo på 2 år som älskar alla 🐶 och Molly, en fyraårig retrieverblandning som älskar bollar 🐕 🥎

Magnus Hübner

Frontend-utvecklare som gillar sol och snö. Gärna i kombination. Hellre sol utan snö än tvärtom. Pappa till två. Gillar skidor, boll och allmän aktivitet. Allergisk mot saker som inte funkar som de borde. Bosatt söder om söder, lantligt men modernt med närhet till kontinenten.

Aptituddagar när de är som bäst! 👏🏼 Morgonen började med frukost av vår fantastiska @giovannie78 och genomgång av våra pensioner och försäkringar. Med hjälp av vår nya personliga rådgivare Stina får vi hjälp med alla våra frågor och funderingar! Dagen fortsatte med lunch på Kungliga operan följt av en mängd diskussioner om webb, nya tekniker, workshopsmaterial, kabinväskor m.m. På aptituddagarna låter vi vår inspiration och intressen styra vad vi vill jobba med. Kvällen avslutas med ett nytt koncept: Aptitudafton. En middag bokad av vår fantastiska @elin.elisabeth.jonsson! Med det sagt önskar vi er alla en fantastisk helg! 🥂

Emma Ullberg

Driven och nyfiken teamlead med rötterna i koden. Brinner för agil systemutveckling, teamdynamik och den egna punschverandan. Har en kort men intensiv karriär som smyckesdesigner bakom sig.

Minikonferens där det bjöds upp till dans. 💃🕺 ✨ Vår egen @christianfredh, med hjälp av otroligt duktiga @hedviglofwall, gav oss en liten privat show. De försökte sedan få ett 20-tal it-konsulter att röra sig graciöst i takt till musik och utan att trampa sönder någons tår. 😬😅 Vi måste säga att de gjorde ett fantastiskt jobb. 👏💪🙏 Efter dans blev det båtfärd med lunch och konfererande 💡📝 och avslutande middag under (nästan) bar himmel. 🌕👌#konfabyaptitud

Hampus Klarin

Glad och noggrann .NET/molnutvecklare som gillar foto, älskar sitt jobb, är tokig i sin musikstudio och avgudar sina två små barn.

Lunch in the sun by aptitud

Isa Jansson

Driven och glad utvecklare som trivs bäst med front-end men har även ett par års erfarenhet av .NET. Tokig i hundar, bor på söder och älskar träning, natur och resor.

Kom och fira med oss 🥳🎈🎉 11 år har gått sedan starten av Aptitud och det vill vi såklart fira med er alla; våra kunder, branschkollegor, mor- & farföräldrar, vänner och syskon! Ni som varit med tidigare vet att det blir tårta 🎂 livemusik 🎶 & badkar med is 🛀 Varmt, varmt välkomna! Anmälan görs på: aptitud11.eventbrite.com 🥂 (länk i bio)

Jonas Ehrenfried

Javautvecklare som gillar ordning och reda och enkla lösningar. Solnabo som försöker hinna med att träna, umgås med vänner och bränna av en tv-serier eller två på fritiden.

Från fredagens vinnarlunch på Aira 😍👌 Fyra lyckliga Aptitudare fick nöjet att prova Airas avsmakningsmeny efter att ha vunnit tävlingen som hölls under senaste konferensen 🏅

Giovannie Malmqvist

Glad och lyhörd säljare, tvåbarnsfader, gillar att hänga med i trender och lära sig nya saker

Idag är det dags för höstens första Aptituddag 😋

Joakim Arnold

Glad och enkel fullstackutvecklare inom .NET. Trivs bäst med sällskap på en båt, en klättervägg, en cykel, en löprunda, en pub eller annan aktivitet.

Ferkens gränd har uppgraderats med Neon & växtvägg.

David Blomberg

Gift pappa & ödmjuk systemutvecklare som försöker göra skillnad.

Grattis @mixedbybella !!🥳

Elin Jönsson

En erfaren agilist som lever och andas agila värderingar och principer, tror på ett konstant lärande och vet hur SAFe egentligen är tänkt att fungera. Tränar allt som kan vara till nytta under ett Adventure race och får kickar av att plåga sig och göra saker utanför komfortzonen.

Rafting by Aptitud 👌💦🚣

Sebastian Näslund

Utvecklare. Entusiast.

A pool with a view by aptitud

Johan Leino

Driven och noggrann webbutvecklare som inte drar sig för att skifta fokus mellan GUI och back-end, eller något annat som tillför värde. Gift småbarnsfar som försöker hitta tid till matlagningen eller någon form av motionsaktivitet så fort tillfälle finns.

En bättre företagslunch 👌🥂

Petter Ziden

Engagerad och driven .NET utvecklare som är specialiserad i backend. Har en förkärlek för enkla och förvaltningsbara lösningar. Trivs bäst ute på discgolfbanan eller i sociala sammanhang med familj och vänner.

Johan Elmström

Utvecklare som gillar enkla, rena, lösningar, ContinuousDelivery och att lära sig nya saker. Gift tvåbarnsfar som spelar golf och tennis när det ges tillfälle (dvs nästan aldrig).

Frida Martinsdotter

Kreativ och sprudlande teamledare med grund inom systemtestning som har hjärta och engagemang att se medarbetare utvecklas. Lever för det mesta efter mottot "Det finns lösningar på alla typer av problem". Matte till en golden retriever och är en filur på att ordna quiz eller planera sociala evenemang både inom och utanför arbete.

Olof Sandström

Jovialisk och social projektledare som gillar att hjälpa IT och affärsverksamheten närmre varandra. Har örnkoll på siffror, leveranser, planer, styrgrupper, intressenter och älskar att kommunicera. Matlagande sambo med Åsa och tvåbarnsfar som älskar bollsporter både som utövare, som tränare och även passivt tillbakalutad samt att pyssla med tomten och huset

Linda Malmqvist

Linda är en initiativrik doer och teamplayer som ser möjligheter snarare än problem. Bor på landet med två barn och en hund och uppskattar snö och skidor likväl som sol och pool.

Arpine Avakian

Lovar att skriva nått här nästa aptituddag!

Anders Ljusberg

Utvecklare/arkitekt som gärna jobbar händelsebaserat och asynkront. Ägnar en del fritid åt att arrangera Swenug-meetups och .NET-konferensen Swetugg.

Jonas Cederkvist

Utforskande .Net utvecklare med en näsa för nya tekniker. Lägger även en näsa i det mesta som man kan spela. Brädspel, kortspel, TV-Spel, spelprogrammering, listan är lång.

Christian Fredh

Engagerad utvecklare inom .NET och webb som gillar att göra skillnad. Husse och Södermalmsbo som gillar klättring, tiodans, politik och äventyr.